Landverkenners

Scouts zijn jongens en meisjes van 11 t/m 15 jaar die op zaterdag middag van 14:00 uur tot 17:00 uur allerlei leuke dingen doen.

Dit kan zijn: koken op houtvuur, vlotvaren, sport en spel, kabelbaan maken, bruggen maken van hout en touw, werken met kaart, kompas en gps, zwemmen, droppings, fiets/loop tocht, internetten(joti), vliegeren, hakken teveel om alles op te noemen. Ondertussen leer je als scout ook samen te werken, je eigen mening te hebben en je eigen talenten te ontwikkelen.

Als je lid wordt van scouting krijg je als scout te maken met je eigen patrouille.Een patrouille is een groepje van ongeveer zes scouts waarmee je veel gaat samen werken. De één is een kei in kaartlezen, de ander heeft binnen vijf minuten het vuur branden. In een patrouille leer je van elkaar.
Het hoogtepunt van elk jaar is het zomerkamp. Met je eigen patrouille in een tent je eigen keuken bouwen en zelf je eten koken op houtvuur. Wij gaan meestal naar het buitenland o.a. Denemarken, België, Zwitserland om maar een paar landen op te noemen waar we al geweest zijn.

Om deze activiteiten  goed te laten verlopen hebben we een leiding team van 5 personen. Ze helpen je bij dingen die je nog niet kunt, ze zorgen dat er elke zaterdag een leuk programma is, en dat de activiteiten veilig gebeuren.Elke leiding heeft bij ons dan ook een leiding cursus gevolgd en om op kamp te kunnen ook een kampeer cursus.O, ja en ze doen het voor hun plezier. Dus je hebt kans dat ze ook wel eens iets geks doen. Niks van aan trekken. Doe gewoon even gezellig mee.