Zeeverkenners

Wat zijn de Zeeverkenners?

De Zeeverkenners is een speltak binnen onze Scoutinggroep voor kinderen met de leeftijd van 11 tot 16 jaar. Tijdens opkomsten zijn wij voornamelijk op en rond het water bezig. De Zeeverkenners zijn onderverdeeld in groepjes van ongeveer zes, die we “bakken” noemen. Een bak bestaat uit een bootsman, een kwartiermeester en de baksleden. De bootsman is binnen de bak de leidinggevende en de kwartiermeester zal hem of haar hier bij ondersteunen. Vaak is het zo dat de oudsten en degenen die al lang Zeeverkenner zijn, bootsman of kwartiermeester zijn.

Het leidingteam bestaat uit vrijwilligers die al jaren ervaring hebben met Scouting. Het leidingteam wordt gecoördineerd door een teamleider / schipper: Jos Francke.

Wat doen de Zeeverkenners?

Zeilen, samenwerken en ontspanning zijn de dingen waar we ons voornamelijk op richten bij de Zeeverkenners. Omdat we Zeeverkenners zijn, zijn we vooral te vinden op het water. Onze boten liggen op het Veerse Meer in Wolphaartsdijk. Wij zullen dan ook op zaterdag hier verzamelen om vervolgens een spel te doen op het water of om naar een eiland te zeilen waar we een activiteit gepland hebben.

In de winter is het tijd voor onderhoud aan de materialen zoals de boten en het houtwerk (riemen, masten, enz.). Ons clubgebouw de Baak staat in Goes aan het Goese meer en hier houden we opkomsten in de winter. We zullen dan afwisselend met programma’s op de kant (koken op houtvuur, stormbaan maken, enz.) werken aan de boten. De opkomsten zijn zowel in de zomer als in de winter op zaterdag van 13.30 tot 17.00 uur.

Daarnaast gaan we met de Zeeverkenners een aantal keer per jaar op kamp. Elke zomer gaan we op zomerkamp en met Pinksteren hebben we het ZeWaKa (Zeeuws Waterkamp). Daarnaast worden er bijvoorbeeld ook af en toe weekendjes in het clubgebouw of droppings georganiseerd. Zomerkampen proberen we af te wisselen door het ene jaar een binnenlands kamp te doen wat vaak ook een zeilkamp is en het andere jaar een “landkamp” in het binnen- of buitenland. Zo zijn we in het verleden bijvoorbeeld naar Duitsland, Luxemburg, Zwitserland en Frankrijk geweest.

Hoeveel kost het lidmaatschap?

De eerste drie opkomsten zijn gratis en daarna kun je beslissen of je lid wilt worden.De kosten voor de Zeeverkenners bedragen € 39,- contributie per kwartaal. Daarnaast maken we gebruik van een uniform wat bestaat uit een blouse, tok, groepsdas en een fluitenkoord. Deze worden door de leden zelf aangeschaft via de online scoutshop (groepsdas wordt bij de groep zelf aangeschaft). Ook is het de bedoeling dat de Zeeverkenners zorgen voor een eigen reddingsvest. Hierover kunnen we meer informatie geven zodra je van plan bent er een aan te schaffen. Voor de eerste opkomsten kun je een reddingsvest van ons gebruiken.

Voor meer informatie kun je altijd contact opnemen met de Zeeverkennerleiding via de contactpagina. Klik hier voor de agenda van de Zeeverkenners waar informatie over de komende opkomsten te vinden is. Als je het leuk om te lezen wat we de afgelopen tijd gedaan hebben kun je een kijkje nemen in ons logboek. Sinds kort zijn we ook te volgen op twitter via www.twitter.com/zeeverkennersfn. Hier zullen af en toe tweets geplaatst worden tijdens kampen of opkomsten.